A teszthez a dobfelszerelést a DOBBOLT.COM biztosította.

Ezúton is nagyon köszönöm a segítségüket!

Pár szót írnék a dobról is, ami a hangtesztből nem derül ki.

Talán kezdeném a legszembetűnőbbel, amely alapvetően meghatározza a dob látványvilágát. Igen, a fémszerelvényekről van szó. A dob ezen jellegzetes, a Bauhaus stílusjegyeit hordozó dizájn miatt kapta meg a 2010-es Reddot Winner Award győztes címét.

Nos, nemcsak a látvány, hanem a minőség is magával ragadó. A tamgombák, stabilan, megbízhatóan tartanak, a memóriacsavaroknak köszönhetően könnyű és gyors a beállítás is, ha már egyszer belőttük a szerkót. A hangolócsavarok könnyen dolgoznak, hangolás után tartják a beállítást, a dob nem hangolódik el egykönnyen. Engem leginkább a lábdobkarmok nyűgöztek le. Semmi különös, de valahogy nagyon kényelmes volt velük dolgozni. Mivel a lábdob fúratlan, így a szetthez két bilincs is jár. Ezek is szépen kidolgozott, szálcsiszolt darabok, precíz megmunkálással. Igen mutatós, minőségi eszközök.

A dobtestek szintén igényesen megmunkált darabok. Szibériai válogatott nyírfából készültek, Venice White fantázianevű szatén lakkozással, mely közelről tökéletesen mutatja a fa erezetét. A fém szerelvények szatén krómozása még egyedibbé teszi az amúgy is különleges megjelenést. A testek finoman kidolgozottak, szabályosak, de ez el is várható a Drumcraft legfelső kategóriájától. A hangok számomra meggyőzőek voltak, de erről nem írnék, elvégre ezért készült a videó. A dobhoz tartozó minden specifikáció elolvasható a gyártó honlapján. A tesztekhez Evans bőröket használtam, a tamokon G2-vel, a lábdobon Emad-al. gyönyörűen szóltak , nagyon jól kiemelték a dob hangjait. Hamar kiderült számomra, hogy tökéletes a párosítás, ami persze nem zárja ki más márkák vagy típusok használatát, de nekem igen meggyőző volt.

Nem akarom tovább szaporítani a szót, a dob számomra igen jól teljesített, felső kategóriás megjelenés és hangzás, bárhol és bármikor megállja a helyét. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.